vineri, 9 martie 2012

Tort cu jeleu de kiwi. Decor din banda de ciocolata si bezele.

    Blat:
6 oua,
2oog zahar,
30 ml apa,
40ml ulei
20 g cacao,8lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa pe urma se adauga treptat zaharul..Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao.Se amesteca usor cu lingura de lemn de
jos in sus..Se da la cuptor 35-40 de min.
 
Crema: Mousse de ciocolata neagra.
2 oua intregi
4 linguri de zahar.
Pe baie de abur , se amesteca pana se ingroase.
300 ml de frisca se bate spuma tare, peste care se adauga crema de oua.
Se topesc 200 gr ciocolata pe baie de abur si se adauga peste frisca impreuna cu 8 grame gelatina (4 foi) se amesteca bine, si se da la rece.
Sirop:
400 ml apa
200 gr zahar
Se pun impreuna pe foc pana se topeste zaharul, se adauga 2 linguri capuccino si se lasa sa dea un clocot.

In cratita in care am copt blatul se pune folie alimentara, apoi prima foaie de blat care se insiropeaza.Peste aceasta se adauga un kiwi taiat feliute.
Restul de 3 kiwi se pun pe foc, taiati feliute impreuna cu 100 gr zahar.S adsauga apoi 10 gr gelatina si se lasa sa se raceasca.
Aceasta compozitie cu kiwi se pune peste prima foaie de blat, se pune crema, apoi a doua foaie insiropata.Se acopera cu folie si se lasa cateva ore la rece( de preferabil peste noapte).


Decor banda de ciocolata:
200 gr ciocolata 
100 gr unt
50 ml lapte
1 fasie de punga de ambalat dinaia cu buline:)

Ciocolata o topim pe baie de abur cu untul si laptele.Omogenizam si lasam la racit.
Pe fasia de punga de ambalat, taiata dupa dimensiunea tortului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula.Lasam putin sa se intareasca atat cat sa nu curga apoi o punem de jur imprejurul tortului.Dam din nou la rece cat sa se intareasca ciocolata, apoi dezlipim cu atentia punga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu