vineri, 9 martie 2012

Pavlova cu Frisca si Fructe de Padure.




Ingrediente pentru 6 persoane:
Pentru bezea: 
200 gr zahar pudra
2 albusuri
20 gr unt
1 plic zahar vanilat
1 lingurita amidon

Pentru decor:
Fructe proaspete (afine, capsuni, kiwi..)
150 ml smantana
1 lingura zahar pudra.


Pregatire: 25 minute
Preparare: 55 minute
Dificultate: medie


Se bat albusurile spuma tare, se adauga treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si se amaesteca usor de jos in sus.
1. Se imbraca o tava cu hartie de copt, sau se unde cu unt si se presara amidonul.Se umple un pos cu combozitia de albusuri si se pun in tava rozete, creand o spirala de cel putin 2 cm
2.Tava se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa sa se coaca 10 min, apoi se reduce temperatura la 150 de grade si se coace bezeaua inca 45 de minute.(depinde si ce cuptor aveti, eu am lasat putin usa intredeschisa la cuptor). S e stinge focul si se lasa bezeaua sa se raceasca in cuptor.
3.Se spala si se taie fructele, cele mai mici se pastreaza intregi. Cand bezeaua s-a racit se  decoreaza cu frisca indulcita cu o lingura de zahar pudra si cu fructe, apoi se tine la frigider pana in momentul serviri.
Reteta preluata din DELICII IN BUCATARIE   Antreuri si gustari.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu