duminică, 25 martie 2012

Frigarui de pui cu sos de spanac.

Avem nevoie de :
  • 1 piept de pui
  • betisoare pt frigarui
  • ceapa
  • ardei
  • rosii chery
  • condimente pt carne 
  • slanina
Carnea se taie cubulete, se condimenteaza si se lasa aproximativ jumatete de ora la marinat.
Ceapa, ardeiul si slanina se taie la fel si ele.Betisoarele se umezesc inainte, ca sa nu se arda.
Dupa ce s-a marinat carnea, se pune pe betisoare dupa preferinte cate o bucatica din fiecare.
Gratarul se unge cu slanina si se incinge inainte. Se adauga frigaruile.

Pentru sosul de spanac, avem nevoie:
  • 500 gr spanac (proaspat sau congelat)
  • 1capatana usturoi
  • sare
  • lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri smantana
  • ulei
Se caleste putin usturoiul in uleiul incins, dupa care se aduaga spanacul dezghetat, daca ati folosit congelat, sau fiert si pisat daca ati folosit proaspat, si lapte peste.
Se lasa putin sa fiarba, aprozimativ 15 minute apoi se adauga peste compozitia de faina cu smantana si putin lapte,si se lasa sa mai dea un clocot.

                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu