miercuri, 28 martie 2012

Ciorba de cartofi.

Avem nevoie:

  • Jumatate kg de cartofi
  • morcovi
  • patrunjel
  • ceapa 
  • praz
  • ardei
  • telina
  • pastarnac
  • 2 buchete brocoli
  • sare
  • vegeta
  • smantana
  • 1 galbenus de ou
  • tarhon
  • bors sau putin otet
  • putin ulei 
Se curata zarzavatul, se spala si se taie cubulete..apoi se pun in cratita, in uleiul incins si se calesc cateva minute.
Se adauga apoi 1,5-2 l apa (in functie de cantitate).Se lasa sa fiarba zarzavatul, apoi se adauga cartofii, curatati, spalati si taiati cubulete. Se pun sa fiarba si cartofii, dar nu mult, astfel incat sa nu se zdrobeasca.Se drege gustul, cu sare, vegeta si otet.
Separat se amesteca galbenusul de ou cu 2 linguri se smantana, se pune un polonic fierbinte din ciorba, apoi se aduga in cratita.Se opreste focul si se pune verdeata tocata marunt.
Simplu de facut..dar atat de bunaaa!!
Se serveste cu ardei iute!
Sa aveti POFTA!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu