vineri, 9 martie 2012

Tort cu genache de ciocolata.

Blat:
10 oua
200 gr zahar
140 gr faina
100 gr gris fin
80 gr cacao
250 ml ulei
50 ml lapt,
4 lg miere
2 lgt praf de copt
esenta de vanilie
 
Crema cappucino:
300 gr ciocolata cappucino,
300 ml frisca lichida.
 
Crema de ciocolata amaruie:
200 gr ciocolata
200 gr frisca lichida
 
Crema de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
200 gr frisca lichida
 
Sirop:
200 ml apa
200 gr zahar
3-4 ling capuccino
 
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Cantitatile enumerate mai sus se impart in jumatate si se prepara foile de blat in doua reprize .
Se separa ouale ,galbenusurile se bat cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si capata consistenta unei creme .Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce s-a incorporat,continuam cu laptele si mierea dupa care adaugam substanta uscata(faina+cacao+praf de copt).La sfarsit se incorporeaza albusul batut spuma.Daca alageti sa impartiti in 2 compozitia, se coc 2 blaturi, care apoi se taie in 2.
Cremele:
Ciocolata se amesteca cu frisca si se tine pe foc pana ce se omogenizeaza fara a da in fiert.Se lasa la racit in frigider pentru 5-6 ore sau de seara pana dimineata.Se mixeaza la putere mare pana ce crema devine pufoasa si fina.
La fel procedam cu toate cele trei creme.
Sirop:
Frisca ,ciocolata si praful de cappucino se fierb pe foc pana ce da in doua trei clocote Se lasa la racit.
Reteta preluata in  mare parte de pe blogul bucatareselor vesele. Va multumesc!
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu