Ingrediente
Aluat pizza:
25 g drojdie
1 pahar de lapte
1 ou
3- 4 linguri ulei
350g faina
putina sare si zahar
Pentru pizza:
ketchup (Dulce sau pikcant, in functie de preferinte)
2 oua
Sunca, Parizer, Salam...ce doreste fiecare.
Masline
Kaiser
Ardei rosu
Ciuperci proaspete
Cascaval
Blatul de pizza:
Intr-un castron se pune faina, Se face un cuib in mijloc si se
pune pe rand laptele caldut in care se dizolva drojdia,apoi
oul,sarea,zaharul,uleiul. Se framanta, pana se obtine o coca, care nu s emai lipeste de maine.
Aluatul obtinut se lasa sa se odihneasca in castron acoperit cu un prosop
la caldura aproximativ 30 minute pana ce creste si il pregatim astfel pentru a
fi asezat in tava.
Se intinde in tava pregatita, se unge cu ketchup iar peste,incepem sa asezamcelelalte incrediente taiate dupa preferinta.Deasupra se pun ouale batute bine si cascaval ras.
Se pune la cuptorul preincalzit, 150 grade, pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de margini.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu