vineri, 9 martie 2012

Pizza by Dannutsa


Ingrediente 

Aluat pizza: 

25 g drojdie

1 pahar de lapte

1 ou 

3- 4 linguri   ulei

350g faina 

putina sare si zahar

Pentru pizza: 

ketchup (Dulce sau pikcant, in functie de preferinte)

2 oua

Sunca, Parizer, Salam...ce doreste fiecare.

Masline

Kaiser

Ardei rosu

Ciuperci proaspete

Cascaval


Blatul de pizza:
Intr-un castron se pune faina, Se face un cuib in mijloc si se pune pe rand laptele caldut in care se dizolva  drojdia,apoi oul,sarea,zaharul,uleiul. Se framanta, pana se obtine o coca, care nu s emai lipeste de maine.
Aluatul obtinut se lasa sa se odihneasca in castron acoperit cu un prosop la caldura aproximativ  30 minute pana ce creste si il pregatim astfel pentru a fi asezat in tava.
Se intinde in tava pregatita, se unge cu ketchup iar peste,incepem sa asezamcelelalte incrediente taiate dupa preferinta.Deasupra se pun ouale batute bine si cascaval ras.
Se pune la cuptorul preincalzit, 150 grade, pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de margini.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu