marți, 22 mai 2012

Cartofi Frantuzesti

Avem nevoie de:
  • 4 cartofi potriviti
  • 4 oua
  • 200 gr telemea
  • 150 gr cascaval
  • 1 ling margarina
 Pentru sos:
  • 1 ling margarina
  • 50 gr faina
  • 75 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • sare
  • 1 ou
Punem cartofii si ouale la fiert.Telemeaua o dam pe razatoarea mica, la fel procedam si cu cascavalul..sau il putem lasa feliute subtiri.

Se prepara si sosul..Se topeste o ling de margarina, dupa care se adauga faina si laptele, se amesteca sa nu ramana cocoloase, se pune smantana, sare dupa gust si oul, si se lasa sa dea un clocot.

 Dupa ce cartofii s-au fiert se curata si se taie felii, la fel si ouale.Acum ca avem toate ingredientele pregatite incepem  sa montam reteta.
Ungem un vas termorezistent cu margarina, in care punem un strat de cartofi, un strat de oua, branza si cascaval, apoi turnam jumatate din sos.Reluam cu inca un strat din fiecare, iar la final restul de sos.(In functie de cantitatea pe care o alegeti, puteti pregati 2-3 straturi din fiecare).









Se pune in cuptor aprozimativ 20 de minute, pana se rumeneste.
Se serveste cald, cu rosii si ardei!!

2 comentarii:

  1. Excelenti,ne plac foarte mult!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga Flory..eu acum i -am incercat pentru prima data..daaaarr..asa cum spui si u sunt ff buni!!

    RăspundețiȘtergere