sâmbătă, 21 aprilie 2012

Prajitura "FOI CU ZAHAR ARS"

Avem nevoie:
Pentru foi:
  • 5 oua
  • 5 ling zahar
  • 5 ling faina
  • 3 ling nuca macinata
  • 1 praf de copt
Se coc 3 foi pe dosul tavii.
Pentru crema:
  • 1/2 l lapte
  • 4 galbenusuri
  • 4 ling faina 
  • 150 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 margarina
  • 10 ling zahar pt caramelizat
Din lapte se opreste un pahar, iar restul se pune le fiert cu jumatate din zahar si zaharul vanilat.
Galbenusurile se amesteca cu restul zaharului, cu faina si laptele din pahar.
Cand laptele este fiert se pune amestecul de mai sus, si se amesteca pana se ingroasa. Se acopera cu folie si se lasa la racit.O margarina se spumeaza, si se amesteca cu crema, cand aceasta s-a racit.
Cele 10 ling de zahar se caramelizeaza si se intind peste foi.
Albusurile ramase se bat spuma, se pun 8 ling zahar si se bat pe baie de abur.
Crema se pune intre foi, iar deasupra spuma se albusuri si se rade ciocolata.  
Reteta o gasiti si aici:
http://torturilelissei.blogspot.com/2009/03/prajitura-foi-cu-zahar-ars.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu