duminică, 24 februarie 2013

Tort cu jeleu de piersica si genache de ciocolata alba

Cu drag pentru fratiorul meu, care astazi implineste o frumoasa varsta!!
La multi ani, frumosi!!!Sa ai parte de tot ce iti doresti!!:*



Blat:
  • 5 oua
  • 5 ling apa
  • 10 ling zahar
  • 10 ling cacao
  • 2 ling ulei
  • praf de copt
 Pentru blat se bat bine albusurile spuma cu putina sare si doar 5 linguri de zahar din cele 10, cand sunt batute bine se adauga cele 5 linguri de apa rece plus inca 5 linguri de zahar.
Galbenusurile se freaca cu putin ulei, peste care se adauga praful de copt.
Se amesteca cele 2 compozitii apoi se pun 10 linguri de faina.



Jeleu de piersica:
  • 100 gr piersica din compot
  • 100 gr zahar
  • 10 gr gelatina
Piersicile se marunteaza bine, si se pun impreuna cu zaharul pe foc, sa se topeasca zaharul si sa dea un clocot exact ca si la dulceata.Se ia de pe foc si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza si se adauga peste piersici.Daca nu aveti tava cu peretii detasabili, lasati jeleul pana este aproape inchegat apoi turnatil peste primul blat, insiropat in prealabil cu sirop de pe compot.Mai puteti pune peste jeleu bucati de piersica.

Crema:

  • 200 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata alba

Decor:

  • 200 ml frisca 

Se pune frisca pe baie de abur si se adauga ciocolata bucatele in ea, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit cateva ore in frigider, dupa care se bate cu mixeru.Daca credeti ca este prea tare, se mai pot adauga 2 -3 linguri de frisca batuta.
Crema se pune peste jeleu, apoi al 2 blat insiropat.
Se decoreaza cu frisca..sau dupa preferinta.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu