sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Tort Malaga

 "LA MULTI ANI, Roxi noastra!!:*
Tort malaga pentru cumnatica mea! Iti dorim toata fericirea din lume, sanatate si multa iubire!!:)



Blat 1:
  • 5 oua
  • 5 lg apa
  • 2 lg ulei
  • praf de copt
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina 
  • 1 praf de sare
 Blat 2: 
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 4 lg nuca
Crema:   
  • 4 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 100 gr budinca vanilie
  • 500 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic gelatina
Frisca: 
  • 300 ml frisca
Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 6 lg frisca lichida
Sirop:
  • apa 
  • zahar
  • esenta (lichior)

 Pentru primul balt se bat bine albusurile spuma cu putina sare si doar 5 linguri de zahar din cele 10, cand sunt batute bine se adauga cele 5 linguri de apa rece plus inca 5 linguri de zahar.
Galbenusurile se freaca cu putin ulei, peste care se adauga praful de copt.
Se amesteca cele 2 compozitii apoi se pun 10 linguri de faina.
Blatul de bezea, foarte simplu de realizat, se bat foarte bine albusurile cu zaharul apoi se adauga nuca macinata.

Se pune in tava de copt prima compozitie, apoi deasupra bezeaua si se pune la cuptor.
Pentru crema frecam bine gabenusurile cu zaharul, punem praful de pudinca si putin lapte, apoi adaugam rezultatul in restul laptelui fiert inainte.Se amesteca pe foc pana se ingroase.Gelatina se hidrateaza si se adauga in crema,
Se bate bine si frisca, si se adauga putin cate putin in crema.
Blatul se taie in doua pe verticala, se insiropeaza si se pune  glazura pe fiecare bucata.
Se aseaza prima parte, se pune crema peste, apoi blatul nr. 2  se aseaza deasupra cu partea glazurata peste crema.Se lasa asa pana a 2 zi, de preferat in tava cu inel detasabil, daca nu pregatiti din carton doua bucati care sa sustina partile tortului, deoarece vor fi destul de inalte.
Se decoreaza dupa preferinte.






Un comentariu: