vineri, 7 septembrie 2012

Ciorba de linte



                                                             Ingrediente:

  • 250 gr linte
  • morcovi
  • telina
  • patrunjel
  • 1 ceapa
  • ardei
  • rosii ( bulion)
  • condimente
  • cimbru
  • ulei 
Lintea se pune intr un  vas cu apa rece, cu o seara inainte sau cel putin cu 3 ore inainte de a pregati ciorba
Legumele se taie cubulete sau se dau pe razatoare.
Se pune putin ulei in cratita de ciorba, se calesc putin legumele, se adauga lintea scursa de apa..apoi se pun 2-3 litri de apa. Se lasa sa fiarba in jur de 20 de minute dupa care se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cuburi. Se mai lasa in jur de 10 minute pe foc, dupa care se adauga condimentele si cimbrul, se potriveste de gust, iar la final se adauga frunze de patrunjel proaspat tocat marunt.

O ciorba foarte usor de facut, potrivita in zilele de post si nu numai, o ciorba care nu contine colesterol, cu multe proteine si fibre datorita lintei.
Va dorim Pofta Buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu