sâmbătă, 2 iunie 2012

Tort cu ciocolata.

Un tort ieftin si usor de facut :)

Blat:
  • 10 oua
  • 10 ling zahar
  • 8 ling faina
  • 2 ling cacao
  • praf de copt
Crema:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 pachat unt
  • 5 ling cacao
Pentru ornat:
  • 1 l frisca lichida
  • ciocolata
  • fructe
  • dupa imaginatia fiecaruia
 Sirop:
  • apa
  • zahar
  • cacao
  • rom
Se pregateste blatul si se pune in cuptorul preincalzit.

Pentru crema se pun ouale impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc, se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul si cacao, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit.

 Intre timp se pregateste siropul.
Dupa ce s-a racit crema se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca. Se amesteca incet de sus in jos.
Se taie blatul in 2, se insiropeaza fiecare parte,se pune crema in mijloc (sau se poate taia baltul in 2, sa punem 2 randuri de crema, fiecare cum prefera).Eu am pastrat putina crema si pentru exteriorul tortului, puteti sa puneti toata crema in blat, si sa folositi frisca pentru exterior.

Se orneaza dupa placerea fiecaruia. Eu de data asta am folosit capsuni, ca tot mai este sezonul lor:)
Va invit la o feliuta!






Un comentariu:

  1. oi ioioi,ce fain arata cred ca a fost super.abea astept sa ne vedem si sa ne faci unul si noua:))ramo&darius

    RăspundețiȘtergere