Avem nevoie de:
- 1 ciolan afumat
- fasole uscata
- legume (morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei)
- tarhon
- sare
- otet sau bors magic pt acrit
- verdeata
- 2-3 foi de dafin
Fasolea am pus-o cu o seara inainte in apa calduta.
Ciolanul se spala bine, se pune sa dea un clocot, aruncam prima apa, apoi il punem din nou la fiert impreuna cu fasolea si sare dupa gust.Dupa aproximativ 45 de minute adaugam legumele si lasam sa fiarba pana se desprinde carnea de pe os. Dupa ce a fiert il scoatem, curatam carnea de pe os si o taiem bucatele, apoi o punem din nou in oala.
La sfarsit adaugam otetul, tarhonul si potrivim de gust.
Se poate face si un rantas (in putin ulei incins se adauga 1-2 ling de faina, apoi se stinge cu bulion si se subtiaza cu ciorba), mai ingroasa putin consistenta ciorbei...dar, cade si mai greu la stomac:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu