sâmbătă, 20 iulie 2013

Tort Raul 1 an!!

Tort Raul!

 La multi ani, micutul nostru!!


Blat:

  • 8oua
  • 8 ling zahar
  • 6 ling faina
  • 2 ling cacao
  • praf de copt
Crema 1: Genache din ciocolata alba.
Intr-o catrita se pun 200 ml frisca si 300 gr ciocolata alba. Cand s-a topit ciocolata, se lasa sa dea un clocot, apoi se raceste si se pune in frigider cateva ore, sau peste noapte.

Crema 2: Genache de ciocolata cu lapte.
Se procedeaza la fel, doar ca de data asta pnem cantitaile egale: 200 ml frisca si 200 ml ciocolata cu lapte.
Dupa 5-6 ore se scoate de la rece  si se bate cu mixerul.Daca considerati ca este prea tare se mai adauga 1-2 linguri de frisca.
Se taie tortul, si se monteaza in forma in care sa copt, de preferat cu peretii detasabili, sau se adauga folie alimentara pe dedesupt, pentru a fii mai usor de scos.
Se aseaza prima parte, se insiropeaza bine ( eu am avut un sirop cu capucino, se poate folosi orice tip de sirop), se pune genachul de ciocolata alba, eu am pus si cateva moturi de jeleu de cirese ( super la gust, putin acrisor), a doua parte din blat, la fel insiropata si peste genachul dde ciocolata, si la final ultima bucata din blat, se acopera si se lasa din nou la rece cateva ore bune.
Se scoate si se orneaza dupa gust si preferinte!
Usor de facut, si ff bun!


Un comentariu: