sâmbătă, 15 iunie 2013

Savarine by cristina!




Savarine, a la Romanica by Cristina!!
Nu o cunoasteti pe Cristina??...hmm..stati asaaaa, ca v-o prezint imediat!:p
cristina noastra.( crisule, u stii ca alte poze nu am cu tine, decat astea de la plankendael, o schimbam daca nu e ce trebe :) )

asa, acum ca o cunoasteti si pe cristina, sa incepemmm.
In Belgica, nexam savarineeee, trebuia sa facem noi cumva sa ne potolim pofta!!!

Ingrediente:
  • 1 plic  drojdie
  • 1 cana lapte caldut
  • 3 lg zahar
Se pune drojdia in laptele caldut, si se amesteca cu zaharul.Se lasa putin sa se odihneasca!
Separat:
  • 2 oua
  • 3 lg ulei
  • un praf de sare
Se amesteca bine cele 3 ingrediente, apoi se amesteca cu laptele si drojdia .
In compozitia rezultata se adauga aprox 250  gr faina. Se lasa 10 min la crescut in castron, dupa care se aseaza in formele unse cu ulei si tapetate si se mai lasa 30 de minute la crescut.
Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana de coc.
Se lasa sa se raceasca.


Sirop:
  • 1 cana zahar
  • apa cat sa acopere
  • esena de rom

Dupa ce s-au racit, se insiropeazaaaaa foarteeee bineee, se pun pe o tava, se taie capacelul, se umple cu frisca, se pune deasupra dulceata de zmeura, fructe de padure, sau de care aveti si.....gataaaa!!!
Haideti la o portie!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu