Ceva dulce...ieftin si usor!!
Blat:
- 5 oua
- 5 ling apa
- 10 ling zahar
- 8 ling faina
- 2 ling cacao
- zahar vanilat
- praf de copt
- 2 ling ulei
Crema:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 2 ling cacao
- 1 litru frisca lichida
- 1/2 margarina
Sirop:
- 1 caza zahar
- apa cat sa acopere
- esenta de rom sau lichior
La blat se procedeaza ca si aici http://www.dannutsa-inbucatarie.blogspot.be/2013/01/tort-malaga.html
Pentru crema se bate frisca bine si se lasa la rece.
Cele 2 oua se pun impreuna cu zaharul pe foc si se bat pana se topeste zaharul si crema incepe sa se ingroasa, apoi se adauga cacao si se ia de pe foc.Cand este aproape racita se pune margarina si se amesteca incet pana ce aceasta sa topit de tot.Se imparte frisca in 2 jumatati, iar una din ele se amesteca cu crema.
Se taie blatul in 2, se insiropeaza si se pune crema.
Se orneaza cu cealalta jumatate de frisca.
Cam atat...:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu